– Lokalkjent megler med konkurranseinstinkt

Per Arne Helland (47) ved Meglerhuset & Partners Telemark er opptatt av å skape gode relasjoner, og deler gjerne sine beste tips om nærområdet.

Eiendomsmegler Per Arne Helland ved Meglerhuset & Partners Telemark er opptatt av å jobbe i områder hvor han er lokalkjent. Foto: Dag Frogner

Hvorfor valgte du å bli eiendomsmegler?

– Jeg elsker å jobbe med mennesker, og jeg liker å konkurrere. Varierte dager med forskjellige gjøremål appellerer til meg – hos oss er ingen dager like.  

Hva er din styrke som eiendomsmegler?

– Jeg er opptatt av å jobbe i områder hvor jeg virkelig er lokalkjent, slik at jeg kan gi mine beste tips om nærområdet. Jeg er faglig sterk, og opptatt av å skape gode relasjoner. Etter mange år i bransjen har jeg erfart at de aller fleste er utrolig hyggelige. Folk gir veldig mye av seg selv, og da er det en glede å gi tilbake.

Hva er dine beste meglertips?

– Finn en lokalkjent og erfaren megler som du har god kjemi med, og som er dønn ærlig. Det er viktig at megler selger jevnt og trutt i gjeldene område. Ikke la pris på megler være avgjørende for valget ditt, da en dyktig megler ofte vil tjene inn differansen uten store problemer.

Hva er det mest spennende oppdraget du har hatt så langt i din meglerkarriere?

– De mest spennende oppdragene er ikke alltid de flotteste og dyreste eiendommene, som havner på forsiden av avisen. Som oftest ligger spenningen i å få til det beste resultatet for selger. Fornøyde oppdragsgivere gjør meg glad og ikke minst stolt på vegne av meglerbransjen. 

Hvordan ser boligmarkedet ut hos dere? I dag – og fremover de neste 3 mnd.?

– Boligmarkedet i Grenland og Telemark har vært relativt stabilt både i forhold til pris og antall solgte eiendommer. Til tross for korona, er markedet velfungerende og jeg tror dette vil vedvare også i tiden fremover.

Hvilke boliger selger dere mest av?

– I Telemark, som egentlig er et Norge i miniatyr, så selger vi jevnt over det meste av eiendommer. Vi selger hytter på fjellet, samme dag som vi kan selge en hytte ved sjøen. Vi befinner oss i et område hvor megler må være fleksibel, ha lokalkunnskap og evnen til å selge alle typer eiendommer.

Hva er deres styrke som meglerkontor?

– Vi er et meglerkontor med over 50 års erfaring til sammen. Men det viktigste er at vi til enhver tid er opptatt av å utvikle oss som meglere, være pålitelige, grundige, kunnskapsrike, lokalkjente og omgjengelige. Vi er ulike som personer, men sammen er vi utrolig sterke.

Les også om våre to andre meglere:

– Trygghet gjennom hele salgsprosessen

En humorspreder med lang erfaring  

Er du på jakt etter en eiendomsmegler som kjenner ditt lokalområde? Ta kontakt med Meglerhuset & Partners Telemark