En humørspreder med lang erfaring og god lokalkunnskap

Med bakgrunn fra både Forsvaret og det private næringslivet, var det tilfeldigheter som gjorde at Jørn Eik-Nilsen (56) fra Skien valgte å bli eiendomsmegler for snart 20 år siden. Sammen med erfarne meglerkollegaer åpnet han nylig dørene til Meglerhuset & Partners i Porsgrunn sentrum.

Jørn Eik-Nilsen er daglig leder ved Meglerhuset & Partners Telemark. Foto: Dag Frogner

Hvorfor valgte du å bli eiendomsmegler?
Jeg kom helt tilfeldig i kontakt med en eiendomsmegler som lurte på om jeg kunne være interessert i et samarbeid. Han visste at jeg hadde bred erfaring med mennesker både fra Forsvaret og det private næringsliv. Etter motivasjon og støtte fra min kone, startet jeg som eiendomsmegler og syns bransjen var både interessant og utfordrende – det er snart 20 år siden.

Hva er din styrke som eiendomsmegler?
– Ærlig, konkret og lett å forholde seg til. Jeg er god på lokalkunnskap, og bygge relasjoner. Dessuten er jeg fleksibel, har fokus på mennesker og et stort nettverk med gode kontakter innenfor ulike fagmiljø. Jeg har bred erfaring innenfor salg og markedsføring, og mange vil nok si at jeg er en humørspreder, og en stressdemper.

Hva er dine beste meglertips?
– Bruk ditt eget nettverk, familie og venner, og forhør deg om deres erfaringer. Knytt deg til en megler tidlig i prosessen slik at du får bistand både til salg av egen bolig, og hjelp til kjøp av din nye bolig.  Megler er en viktig sparringspartner, og tillit samt kjemi er viktig for å få lagspillet til å fungere optimalt.

Hva er det mest spennende oppdraget du har hatt så langt i din meglerkarriere?
Alle oppdrag er egentlig spennende, fordi man møter mange ulike interessante mennesker. Noen oppdrag har likevel skilt seg ut – en “hemmelig spritfabrikk” med sperrebånd fra politiet til en prakteiendom hvor dresskledde menn med “plugg i øret” sjekket boligen før kundene kom på visning.

Hvordan ser boligmarkedet ut hos dere? I dag – og fremover de neste 3 mnd.?
­­
– Glasskulen sier: Markedet ser ut til å fungere omtrent som vanlig i dag, med tilnærmet samme tall som i fjor til tross for koronasituasjonen. Jeg har tro på svak økning gjennom sommeren, og det ligger an til at markedet vil fungere tilnærmet normalt utover høsten.

Hvilke boliger selger dere mest av?
– Vi har lang erfaring med salg av alle boligtyper – også næringseiendommer.  Vår brede og lange erfaring gjør at vi kan håndtere alle typer eiendom helt fra Telemarks strandlinje til den høyeste topp på fjellet.

Hva er deres styrke som meglerkontor?
– Fleksibilitet, bred og lang erfaring. I tillegg har vi god kunnskap om markedet samt de ulike lokalområdene.  Vi er et selvstendig meglerhus som ikke er eid av en bank, slik at kundene våre selv kan velge finansieringskilde og bank. Vi kan boligmarkedet og elsker å begeistre våre kunder.

Er du på jakt etter en eiendomsmegler som kjenner ditt lokalområde? Ta kontakt med Meglerhuset & Partners Telemark