Slik redder du hagen før visning

Førsteinntrykk er superviktig ved ethvert boligsalg, og hagen er gjerne det aller første potensielle kjøpere ser. Med andre ord: den må se innbydende og velstelt ut. Her er noen tips for å style hagen din før visning.

Rydding og renhold
Start med å fjerne alt hageavfall, som visne blader, grener og ugress. Klipp plenen, beskjær busker og trær, og sørg for at alle blomsterbed er fri for ugress. Rydd bort hageverktøy, leker og annet rot som kan forstyrre helhetsinntrykket. Bruk gjerne en høytrykkspyler for å rense hageganger, terrasser og oppkjørselen.

Blomster og beplantning
Fargerike blomster og frodige planter kan virkelig løfte hagens estetikk. Vurder å plante sesongblomster som er i full blomst under visningene, og velg gjerne blomster som er lettstelte og som blomstrer lenge. Plasser planter i dekorative potter for å skape visuelle holdepunkter. Grønne planter og busker gir alltid et friskt og velstelt inntrykk. 

Møbler og dekorasjoner
Hagemøbler skaper en innbydende atmosfære og hjelper potensielle kjøpere med å se for seg hvordan de kan bruke uteområdet. Sørg for at møblene er rene, godt vedlikeholdt og strategisk plassert. Legg til puter og tepper for å gjøre det ekstra koselig. 

Belysning
God belysning kan forvandle hagen din, spesielt hvis visningene skjer på kveldstid. Bruk en kombinasjon av solcellelamper, lysslynger og spotlights for å fremheve viktige områder og skape en varm og innbydende hage. Plasser spotlights ved trær og busker for å skape visuell dybde og får hagen til å virke større. Lysslynger rundt trær eller langs gjerder er også et godt tips.