Det råeste du kan gjøre med kjøkkenet nå

Lyst til å freshe opp kjøkkenet? Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan pusse opp kjøkkenet uten å tømme lommeboken. Denne gangen gir vi deg tips til det råeste du kan gjøre med kjøkkenet nå. Vinskap, smart-hvitevarer og komfyrenes Rolls Royce, for å nevne noe.

Kaffe til den kresne

Føler du at Moccamasteren ikke er helt deg? Er du av typen som er bestemt når det kommer til kaffe? Et must i alle kjøkken er en kaffemaskin som gir deg en perfekt start på dagen. Enten det dreier seg om hvilken smak den skal ha, hva slags type maskin det skal være, eller begge deler. Da er det kanskje verdt å investere litt ekstra i en skikkelig rå kaffemaskin.

Det finnes flere kaffemaskiner på markedet med helautomatisert system som gjør kaffebryggingen til en lek. De aller råeste har keramikkvern, som maler kaffebønnene jevnt og gir deg en smaksintensiv opplevelse, uansett hvilken av de mange ulike kaffedrikkene du velger. Kaffemaskinene oser luksus hele veien, og designene er kommet så langt at de tar seg godt ut på kjøkkenbenken. Et absolutt must for deg som bryr deg litt ekstra om morgenkaffen.

Lag alle kaffedrikker med den råeste kafemaskinen. Foto: GettyImages

Hvitevarer med wifi

Telefon, nettbrett og TV – i dag kan vi sette ordet «smart» foran de tre ordene, og det beskriver deres avanserte teknologi. Men visste du at det også finnes ganske mange smart-hvitevarer også? Via en app på telefonen din kan du styre Wi-Fi-tilkoblede hvitevarer i hjemmet. Hvitevarer med avansert teknologi er på full fart inn i norske hjem, og stadig flere hvitevarer tilslutter seg smart-begrepet.

Det finnes blant annet smartkjøleskap og smartstekeovner med innebygd kamera, som gjør at du kan følge med på tilberedning av maten, eller dobbeltsjekke hva du har av ingredienser mens du står i butikken og handler. Appen kan også varsle deg når maten er ferdig tilberedt eller om du har glemt å lukke kjøleskapsdøra.

Oppvask-, vaskemaskiner og tørketromler har også blitt smarte etterhvert. Ved en liten touch på telefonen din kan du starte vasken like før du drar fra jobb, slik at du kommer hjem til rene klær og rene tallerkener. Vi har skrevet om smarte hjem tidligere, som du kan lese her.

Sett på vaskemaskinen med et tastetrykk på telefonen. Foto: GettyImages

Komfyrenes Rolls Royce

Synes du at det blir litt kjedelig med komfyren fra Elkjøp? Har du lyst til å gi kjøkkenet ditt et ekstra løft med et av de mest ikoniske komfyrene markedet har å tilby? Da er kanskje en AGA-komfyr noe for deg.  Denne støpejernsovnen er det ypperste man kan få tak i på markedet, og mange bygger kjøkkenet rundt ovnen, og ikke omvendt. Ikke så rart, når de veier mellom 400 og 500 kilo og tar tre dager å installere. Dette er ovnen for deg som ikke spør om pris.

Kokende vann rett fra krana

Kjendis interiørdesigner, Halvor Bakke, beskrev det godt da han sa at «den beste investeringen du kan gjøre på kjøkkenet er å skaffe deg en Quooker.» Quooker er satt sammen av ordene cook og quick. Hvorfor det? Fordi den med kaldt, varmt og 100 °C kokende vann fra samme kran gir deg utrolig mange nye muligheter. Fra kaffe og te, til matlaging og rengjøring. En flott kran som oser av luksus med toppen av stil og design, og som samtidig er superpraktisk og lettvint.

Foto: Quooker

Sokkelgarasje til robotstøvsuger

Det er ikke uvanlig å komme inn i et hjem hvor en robot har tatt over en av de kjedeligste husarbeidsoppgavene – nemlig støvsuging. Den selvkjørende støvsugeren har blitt veldig populær, og er en stor hjelp i hverdagen. Men et problem har den til felles med den manuelle støvsugeren, nemlig hvor den skal plasseres når den ikke er i bruk. En genial løsning er å gjemme robotstøvsugeren i sokkelen på kjøkkenet. Med en garasje i sokkelen får du en smart, elegant og strømlinjet løsning slik at støvsugeren verken sjenerer øyet eller risikerer å spenne ben på deg.

Robotstøvsugeren gjemmes bort i en sokkelgarasje. Foto: HTH

Perfekt temperert vin

Et integrert vinskap gir kjøkkenet et eksklusivt utseende. Det sparer deg også for den plassen vinflasker ofte tar opp i skap, kjøleskap, eller på kjøkkenbenken. Dessuten er kjøkkenbenken ofte for varm, og kjøleskapet for kaldt for vin. Drikken skal nytes når den har sin optimale temperatur slik at smaksopplevelsen blir slik den er tenkt, hvor de riktige aromaene kommer frem, og opplevelsen blir bra. Ved å oppbevare vinen i vinskap får du stabil temperatur og et miljø uten for høy eller for lav luftfuktighet. Et must for vinelskeren.

Integrert vinskap for perfekt temperert vin. Foto: Sigdal

Kjøkken med innebygd høyttaler

HTH Sound ID er kjøkkenløsninger med innebygde høyttalere. Høyttaleren er utviklet spesielt for å gi god lyd på kjøkkenet. Den har Bluetooth og et design som gjør at den kan integreres perfekt mellom to overskap eller bygges inn i kjøkkensokkelen. Integrert høyttaler gir et stilrent og eksklusivt uttrykk, samtidig som at lydkvaliteten visstnok skal være fremragende.

Et annet alternativ til høyttalere på kjøkkenet er Sonos. Alle Sonos høyttalere kan kobles sammen over Wi-Fi. På den måten kan du høre på din favorittpodcast mens du lager mat, samtidig som at noen andre hører på musikk i dusjen. Eller så kan dere koble alle høyttalerne sammen – og personen i dusjen kan høre på den samme podcasten som deg.

Kilder: Huseby, Quooker, HTK, Best i Test