Kjerringa mot strømmen

Gratulerer så mye til de tøffeste meglerne på Toten! Gjestvang og Partners åpnet i dag enda et nytt kontor i kjeden, og det med høytidelig seremoni på Raufoss med ordføreren tilstede.

Fredag fikk vi også snakket med Oppland Arbeiderblad som lagde sak om Gjestvangs suksess.

Her kan dere lese hvordan Runi og resten av gjengen på kort tid har blitt områdets største megler, og har gått forbi DNB. En inspirasjon for oss alle!

Stå på, og tillykke!

Hovedkontoret er på Gjøvik. I august 2015 åpnet de det første lokalkontoret på Lena. I mai i fjor åpnet de på Dokka. Og nå er Gjestvang og Partners i gang på Raufoss, på kjøpesenteret Amfi.
I dag er det offisiell åpning av samarbeidet med Totens Sparebank. Et samarbeid som i praksis har vært operativt siden nyttår.

– Ja, vi er nok litt som kjerringa mot strømmen, sier salgssjef Runi Bjerke sammen med kollegaene Edita Qaka og Mette Aas Sivesind.
For meglerfirma følger gjerne banker, og tendensen har vært at utpostene legges ned.
Tidlig inn

– Men vi ønsker å være der kundene er. Størrelse på vårt firma gjør det nok lettere å etablere lokalkontorer, til sammenlikning med større konsern, sier Bjerke.

Gjestvang-meglerne jobber gjerne litt over alt. Målet er at minst én skal være å treffe her i normal kontortid, sier Mette Aas Sivesind i de nye, stilige lokalene.
Kontorleder Edita Qaka sier at enkelte kunder allerede har funnet fram, selv om den offisiellle åpningen først er i dag.

– Ved være ute i distriktene, har vi mulighet til å treffe kundene. Da kommer vi gjerne tidlig inn i en salgs- eller kjøpsprosess, og det er vi selvfølgelig interessert i, sier hun. Qaka forteller om betydelig prisvekst på Raufoss den siste tiden, ringvirkninger fra et presset marked på Gjøvik.
Økte med 40 prosent
Gjestvang og Partnere kan for øvrig vise til et godt fjorår. De har tatt markedsandeler og økt salget betydelig. De oppgir 408 megleroppdrag i fjor, mot 295 i 2015. I disse tallene ligger 326 solgte boliger på det åpne markedet i Gjøvik, Land og Toten. (Gjestvang og Partnere oppgir at de nå er markedsledere i Gjøvikregionen). I tillegg kommer private salg før visning, samt megleroppdrag utenfor regionen, for eksempel i Oslo.

– Vi er veldig fornøyd med en oppdragsvekst på førti prosent. Ikke minst ettersom det i fjor var få eneboliger til salgs i Gjøvik, sier Runi Bjerke.
– Hva betyr filialene for veksten?
– Det er vanskelig å tallfeste nøyaktig. På Dokka er jo kontoret ganske nytt. På Lena blir kontoret godt besøkt. Noen kommer mest for å prate, andre er reelt interessert i kjøp eller salg. Uansett opplever vi gode tilbakemeldinger på at vi finnes der folk bor. Det tar vi som en bekreftelse på at vi gjør noe riktig.

– Dere hadde ikke pådratt dere mer husleie om det ikke hadde vært god butikk?
– Nei, vi er jo ganske sikre på at dette lønner seg, sier Runi Bjerke.
– Kommer det flere filialer med andre ord?
– Det skal du ikke se bort i fra. Vi vil jo gjerne fortsette å vokse, sier Runi Bjerke en smule hemmlighetsfullt.

Gjestvang og Partners har for øvrig opsjon på å drive eiendomsmegling i Oppland og Hemark, opplyser hun.
2017 lover godt

Ut fra pågangen i januar forventer Bjerke at 2017 også blir et godt år. – Det kommer også en del nye boliger til salgs, både på Gjøvik og rundt Raufoss. Etterhvert vil folk flytte på seg og det vil frigi de brukte boligene. Målet vårt er å selge flere boliger enn i fjor og klore oss fast med de markedsandelene vi har fått, sier Runi Bjerke.